Vijesti - Tečaj ignacijevskog razlučivanja

 

Tečaj ignacijevskog razlučivanja

Tečaj ignacijevskog razlučivanja Autor: ika
Objavljeno: 28. 09. 2021 - 13:25

Centar za duhovnost i kulturu "Ignacije" organizira trotjedni online tečaj ignacijevskog razlučivanja i odlučivanja kroz koji se polaznici imaju priliku upoznati s mudrostima i načelima kojima se vodio sv. Ignacije u postupku razlučivanja i kvalitetnog donošenja odluka, izvijestili su iz Centra za duhovnost i kulturu "Ignacije" u utorak 28. rujna.

Tečaj počinje 4. listopada, a kroz tečaj polaznici imaju priliku upoznati se s mudrostima i načelima kojima se vodio sv. Ignacije u postupku razlučivanja i kvalitetnog donošenja odluka.

Voditelj tečaja je p. Tvrtko Barun sa suradnicima, a tečaj se održava u razdoblju od 4.-21. listopada.

U prvom tjednu polaznici će se upoznati s temeljima Ignacijevog razlučivanja. Drugi tjedan predavanja proučit će Ignacijeva ”Pravila za razlikovanje duhova” te naučiti više o iskustvu unutarnjih napetosti i pokreta. U trećem tjednu slijede upoznavanje s pretpostavkama i granicama razlučivanja Božje volje, kao i za praktične metode za donošenje odluka.

Za sudjelovanje na online tečaju, osim tehničkih preduvjeta (računalo, Internet i Zoom platforma) od sudionika se traži redovito praćenje jer se predavanja ne snimaju, a svako predavanje pretpostavlja poznavanje prethodnog sadržaja. Također je važna interaktivna komunikacija na predavanju i marljivo izvršavanje domaćih zadataka, što podrazumijeva osobni rad od otprilike tri sata.

Broj polaznika je ograničen, a jedan od glavnih kriterija izbora polaznika bit će važnost, ozbiljnost i konkretnost odluke ili dvojbe pred kojima se prijavljeni nalaze (što je jedno od pitanja u upitniku prijave), navodi se u priopćenju Centra za duhovnost i kulturu “Ignacije” u utorak 28. rujna..

Prijave su moguće preko linka: https://forms.gle/wUNBe35yPRd71Dvi9

Rok za prijave je četvrtak 3. listopada, a sva dodatna pitanja i informacije mogu se dobiti na e-mail adresi: manreza@ignacije.hr

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi