Vijesti - Susret redovnica u Tajništvu Sinode

 

Susret redovnica u Tajništvu Sinode

Susret redovnica u Tajništvu Sinode Autor: ika
Objavljeno: 09. 03. 2017 - 06:17

Ususret trećemu sinodskom zasjedanju na temu Crkva zagrebačka u zajedništvu svoga poziva i poslanja, u četvrtak, 9. ožujka 2017., u prostorijama Tajništva Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije održan je susret redovnica - članica Sinode – koje sudjeluju u radu sinodskih zasjedanja.

Redovnice su se okupile na vlastitu inicijativu, kako bi zajednički razmišljale o sadržaju Radnoga dokumenta koji, između ostaloga, unutar navedenoga trećega tematskog područja promišlja o temi Posvećenoga života.

Na susretu je sudjelovalo sedam od ukupno devet redovnica koje su imenovane za članice Sinode: Božana s. Tea Barnjak, Martina s. Ana Begić, Nada s. Mirjam Dedić, s. Silvana Fužinato, s. Marija Jozić, s. Jelena Lončar i s. Marija Beata Prkačin. Zbog unaprijed dogovorenih obveza susretu nisu nazočile: Blaženka s. Valentina Mandarić i s. M. Pia Tadijanov, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Kako bi doprinijele konstruktivnom iznošenju intervenata tijekom idućega sinodskog zasjedanja, redovnice su se osvrnule na određene naglaske i izazove na koje treba ukazati tijekom iznošenja pojedinih intervenata.

Redovnice su ujedno razmotrile sadržaj Dnevnoga reda korizmenoga susreta redovnica grada Zagreba sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem, koji će se održati u četvrtak, 16. ožujka 2017. Budući da će susret biti posvećen Drugoj sinodi Zagrebačke nadbiskupije, redovnice su dogovorile način njihova doprinosa susretu, tijekom kojega će iznijeti svoja iskustva i dojmove o dosadašnjem radu Sinode.

 
 
Poveznice:
Prethodni članak:
“Žene vjernice u...
Slijedeći članak:
Biskup Škvorčević primio...
Povratak na sve vijesti
 
 
Predavanja i raspored Škole za novakinje tijekom zimskoga semestra 2017
  • Semestar započinje 11. listopada, a završava 20. prosinca 2017.
Adventska duhovna obnova za redovnice i redovnike u Zagrebu
  • 17. prosinca 2017. na treću nedjelju Došašća u crkvi svetog Franje, Kaptol 9, Zagreb

Izdavaštvo

Za novo vino nove mješine
Za novo vino nove mješine
Naviještajte
Naviještajte
Posvećeni život
Posvećeni život
Apostolska konstitucija VULTUM DEI QUAERERE o ženskom kontemplativnom životu
Apostolska konstitucija VULTUM DEI QUAERERE o ženskom kontemplativnom životu
Vijesti
Vijesti
Susret, br. 9., god V., 2017.
Susret, br. 9., god V., 2017.

Linkovi