Vijesti - Redovnice i redovnici Bjelovarsko-križevačke biskupije proslavili Dan posvećenog života

 

Redovnice i redovnici Bjelovarsko-križevačke biskupije proslavili Dan posvećenog života

Redovnice i redovnici Bjelovarsko-križevačke biskupije proslavili Dan posvećenog života Autor: sME
Objavljeno: 01. 02. 2018 - 22:33

U predvečerje blagdan Svijećnice, 1. veljače 2018., okupili su se redovnici i redovnice iz Bjelovarsko-križevačke biskupije, u katedrali oko svog biskupa, mons. dr. Vjekoslava Huzjakai proslavili Dan posvećenog života.

U svečanoj pjevanoj Večernjoj molitvi sudjelovali su oci franjevci, svećenici Bjelovarsko-križevačke biskupije, sestre bazilijankei sestre kćeri Božje Ljubaviiz Križevaca, sestre klanjateljice Krvi Kristoveiz Bjelovara, sestre milosrdnice sv. Vinka Paulskogaiz Grubišnog Polja, sestre Naše Gospeiz Bjelovara, te službenice Milosrđaiz Vrbovca.

Svetu misu slavili su zajedno s vjernicima, a pjevanje je uzveličao župni zbor pod vodstvom orguljašice gospođe Valentine Vedriš.

U propovijedi biskup je ohrabrio redovnike i redovnice za buduće dane pozvavši ih na radosno svjedočenje evanđelja ovom zbunjenom svijetu, rekavši: "Svjetlo koje čovjeka vodi je Krist Gospodin koji obasjava put u srcima apostola i ljudi. Vi redovnici i redovnice svjedočite svijetu svoju posvećenost i budite svjetlost na prosvjetljenje naroda, koje je vidio i sveti starac Šimun".

Nakon homilije redovnici i redovnice Bjelovarsko-križevačke biskupije obnovili su svoja zavjetna obećanja uz zapaljene svijeće, a na kraju mise zajedno s vjernicima izmolili su molitvu za nova duhovna zvanja.

Jedna od prisutnih sestara izrekla je svoju zahvalu biskupu i podsjetila na poruku pape Franje koji nam u dokumentu "Za novo vino nove mješine" poručuje da zajedno pogledamo što se događa u mješinama našega posvećenoga života. Pozvani smo točiti vino u čaše na radost svih, osobito najmanjih i najsiromašnijih. U našem redovničkom životu treba vladati zakon blaženstva, radosti i slobode koju nam donosi evanđelje.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Škola za novakinje - ljetni semestar 2018/19.

Semestar započinje 7. veljače, a završava 2. svibnja 2019.

Susret sestara juniorki

Od 6. do 8. svibnja 2019. u Karmelu sv. Ilije na Buškom jezeru (Zidine, Bosna i Hercegovina)

Vijećanje redovničkih odgojitelja

Od 16. do 18. svibnja 2019. u Ličkom Osiku

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Ekonomija u službi karizme i poslanja
Ekonomija u službi karizme i poslanja
Susret, br. 10., god. VI., 2018.
Susret, br. 10., god. VI., 2018.
Vijesti
Vijesti

Linkovi