Vijesti - Poziv na uključivanje u On-line kuću molitve Udruge RENATE

 

Poziv na uključivanje u On-line kuću molitve Udruge RENATE

Poziv na uključivanje u On-line kuću molitve Udruge RENATE Autor: RENATE
Objavljeno: 16. 05. 2018 - 09:42

Redovništvo u Europi umreženo protiv trgovine ljudima i iskorištavanja

Udruga RENATE (Redovništvo u Europi umreženo protiv trgovine ljudima i iskorištavanja) uputila je poziv članovima, prijateljima i svima koji su spremni pomoći na uključivanje u On-line kuću molitve za prestanak zločina trgovine ljudskim bićima.

U svom pozivu Udruga naglašava kako bi svatko od nas mogao pomisliti: To je prestrašeno, ja ne mogu ništa protiv toga! No, kao ljudi vjere, vjerujemo da će svaki mali napor koji učinimo na kraju ipak pomoći onima koji trebaju našu pomoć i podršku. 

RENATE Vam nudi mogućnost biti uključen u ukidanje trgovine ljudima preko molitve, i to molitve u zajedništvu s drugima: bilo da ste budist, protestant ili katolik, redovnik ili redovnica, laik, uključen u apostolski rad ili vodeći kontemplativni način života, u gradu ili selu, na bilo kojem kontinentu. Bilo da imate puno slobodnog vremena, ili ste uvijek jako zaposleni, možete naći par minuta na dan, na tjedan ili na mjesec kako bi zamolili Boga da oslobodi svijet od trgovine ljudima i iskorištavanja. Možete moliti sami ili u zajednici, ili možda moliti kao župa, pozivajući ljude koje poznajete, tako da Božje srce čuje naše molitve za žrtve; za trgovce ljudima također, jer Bog jedini može promijeniti srca ljudi. 

Molimo:

 • Jednom na dan posebno jedan Očenaš koji zaziva „izbavi nas od zla!“
 • Jednom tjedno izabrati neku od predloženih molitava:
  • Za Crkvu i crkvene pastire: da prepoznaju znakove vremena i nasljeduju Isusovu blizinu malenima, zarobljenima i iskorištavanima.
  • Za državne poglavare kod nas i u svijetu: da se zauzimaju za pravdu u svojoj zemlji i među narodima kako bi se smanjio rizik upadanja u lance modernoga ropstva – trgovine ljudima.
  • Za sve one koji zlostavljaju i zloupotrebljavaju druge zbog vlastitog interesa: da im zasvijetliš svojim Svjetlom u srcima kako bi spoznali težinu svojih čina i započeli novi život pokore i obraćenja.
  • Za djecu, mlade i odrasle koji su danas zarobljeni, koje se iskorištava i ponižava na najgore moguće načine: da po zagovoru sv. Bakite, očuvaš u njima nadu i pošalješ im pomoć kako bi ponovno živjeli životom dostojnim tvoje djece.
  • Za sve nas okupljene oko oltara Gospodnjega da se odlučno i hrabro zauzimamo za one koji si ne mogu sami pomoći, bilo u našoj sredini, bilo daleko od pogleda ljudi.
  • Za sve koji su se istinski zauzimali za dobro drugih, a otišli su s ovoga svijeta: da ih nagradiš za nastojanja oko pravde i dobra siromašnih i zapostavljenih, molimo te.
 • ili jednom tjedno napisati molitvu i podijeliti s drugima

Možete također obogatiti Kuću molitve tako da pošaljete svoj prijedlog Udruzi RENATE. Kada izaberete moliti u nekoj posebnoj okolnosti ili na Dan molitve protiv trgovine ljudima na spomendan sv. Bakite, 8. veljače, ili nešto drugo, molim Vas kontaktirajte Anne Kelleher, osobu za komunikaciju Udruge RENATE, ako se želite pridružiti ovoj virtualnoj zajednici Molitve. Krajem svibnja On-line kuća molitve aplicirati će se na web stranici RENATE. Želja nam je uključiti što je moguće više ljudi. Nakon što ste kontaktirali Anne kako biste se pridružili Kući molitve, ona će Vas voditi dajući upute za pristup odjelu „Kuća molitve“.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Škola za novakinje - ljetni semestar 2018/19.

Semestar započinje 7. veljače, a završava 2. svibnja 2019.

Susret sestara juniorki

Od 6. do 8. svibnja 2019. u Karmelu sv. Ilije na Buškom jezeru (Zidine, Bosna i Hercegovina)

Vijećanje redovničkih odgojitelja

Od 16. do 18. svibnja 2019. u Ličkom Osiku

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Ekonomija u službi karizme i poslanja
Ekonomija u službi karizme i poslanja
Susret, br. 10., god. VI., 2018.
Susret, br. 10., god. VI., 2018.
Vijesti
Vijesti

Linkovi