Vijesti - Održan seminar za članice Hrvatske redovničke konferencije

 

Održan seminar za članice Hrvatske redovničke konferencije

Održan seminar za članice Hrvatske redovničke konferencije Objavljeno: 09. 05. 2019 - 10:38

Nauk pape Franje o pozivu na svetost

U Duhovnom centru Gospe karmelske u Krku od 6. do 9. svibnja 2019. održan je seminar za redovnice, vrhovne i kućne poglavarice, članice Hrvatske redovničke konferencije. Seminar je vodio o. Jakov Mamić, OCD, na temu: Nauk pape Franje o pozivu na svetost. Uz predsjednicu Konferencije i regionalnu poglavaricu Klanjateljica Krvi Kristove Regije Zagreb s. Anu Mariju Antolović na seminaru je sudjelovalo dvadeset vrhovnih poglavarica - ili predstavnica vrhovnih poglavarica zajednica koje nemaju vrhovnog poglavara u Hrvatskoj. 

Otac Jakov je razlažući nauk pape Franje o pozivu na svetost najprije sestrama iznio teološki govor o svetosti iznoseći što Drugi vatikanski sabor govori o svetosti. Nakon toga govorio je o devet obilježja lica svetosti posvećenog života: teocentričnosti, kristocentričnosti, pneumatološkoj crti svetosti, teologalnoj (vjera, ufanje i ljubav) crti svetosti. Zatim o kontemplativno-molitvenom sadržaju svetosti posvećenog života, o askezi posvećenog života, o apostolskoj i proročkoj crti svetosti posvećenog života, te o marijanskoj crti svetosti posvećenog života. 

U zadnjem izlaganju dr. Mamić je govorio o blaženstvima u svjetlu posvećenog života, sadržaju i hodu svetosti posvećenih osoba.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

"Pozvani i poslani"
emisija o redovništvu

 
Škola za novakinje (zimski semestar 2019./20.)

Semestar započinje 9. listopada, a završava 19. prosinca 2019.

Adventska duhovna obnova za redovnice i redovnike u Zagrebu

15. prosinca 2019. u 15.30 u crkva sv. Franje, Kaptol 9, Zagreb

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti

Linkovi