Vijesti - Obitelj službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić posjetila nadbiskupa Devčića

 

Obitelj službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić posjetila nadbiskupa Devčića

Obitelj službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić posjetila nadbiskupa Devčića Objavljeno: 12. 01. 2014 - 20:13

Rijeku je u nedjelju 12. prosinca posjetila pranećakinja Marije Krucifikse Kozulić, Tatiana Cozulich Mazzaroli s obitelji. Tom se prigodom u društvu s postulatoricom procesa za beatifikaciju službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić, s. Dobroslavom Mlakić, susrela s riječkim nadbiskupom Ivanom Devčićem.

Na prijemu u Nadbiskupskom domu Cozulich Mazzaroli nije krila radost zbog susreta s riječkim nadbiskupom, istaknuvši da je to velika čast za njezinu obitelj, ali i odgovornost. Kazala je da njezina kćerka Izabela na stanovit način nastavlja socijalni rad buduće blaženice jer u Trstu radi s djecom, pretežno emigrantima iz socijalno ugroženih obitelji, među njima s djecom jasličke, predškolske i školske dobi iz bosanskih, hrvatskih, kineskih, kosovskih i srpskih obitelji.

Prema riječima postulatorice s. Dobroslave Mlakić, dijecezanski dio procesa je u tijeku, imenovani članovi povjerenstava vrijedno rade svoj posao te se postulatorica nada da će Rijeka u bliskoj budućnosti dobiti svoju prvu blaženicu.

Nadbiskup Devčić je svoje goste upoznao s povijesnim okolnostima u vrijeme djelovanja Marije Krucifikse Kozulić i prinosima kojima je ta redovnica, koju još zovu 'riječka Majka', zadužila grad na Riječini.

Susretu je nazočio i mons. Milan Simčić, pravnik i diplomat koji je goste upoznao s detaljima postupka i onome što je potrebno da bi utemeljiteljica Družbe Presvetog Srca Isusova bila proglašena blaženom, a nakon toga i svetom.

Tatiana Cozullich Mazzarolli se nakon susreta s nadbiskupom uputila s obitelji u samostan Reda koji je njena prateta osnovala, da bi se tamo detaljnije upoznala s onime što je Marija Krucifiska ostavila u nasljeđe svojim sadašnjim članicama Reda. (ika / gk)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Adventska duhovna obnova

13. prosinca 2020. u 15.30 sati
Vjera koja život mijenja
Crkva sv. Antuna, Sv. Duh 31

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi