Vijesti - Euharistijske službenice Srca Isusova i Marijina mole u Dramlju

 

Euharistijske službenice Srca Isusova i Marijina mole u Dramlju

Euharistijske službenice Srca Isusova i Marijina mole u Dramlju Autor: ika
Objavljeno: 16. 10. 2015 - 00:23

Riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić posjetio je u petak 16. listopada Euharistijske službenice Srca Isusova i Marijina koje se nalaze u župi sv. Jelene u Dramlju. Domaćinstvo im je pružio župnik Vjekoslav Đapić koji je izjavio da su sestre došle 1. listopada o.g. i od tada traje neprestano klanjanje pred Presvetim sakramentom za Riječku nadbiskupiju, nadbiskupa i svećenike, te povjereni Božji narod.

Sestre, predvođene poglavaricom klauzurnih sestara s. Elizabetom od Presvetog Trojstva i poglavaricom vanjskih sestara s. Jelenom od Krista Kralja pozdravile su nadbiskupa koji je došao u pratnji svog osobnog tajnika, đakona vlč. Josipa Tomića, te ga upoznale s klauzurnim redom kojemu pripadaju. Nadbiskup je novakinjama poručio kako je važno pred Gospodinom izanalizirati svoj poziv te da je novicijat ozbiljna životna škola. Potrebna su vremena kušnje i sazrijevanja kao i puno molitve jednih za druge, kazao je nadbiskup.

Potaknuo je sestre na molitvu za obitelji kazavši kako je često ljudima u braku teže nego onima u redovničkim zajednicama. Treba moliti za obitelji i bračne parove, ali i za one koji se još uvijek nisu odlučili, za one koji žive od danas do sutra jer su upravo oni isprazni i tužni, poručio je nadbiskup. U nastavku ih je upoznao s bogatom prošlošću vinodolskog kraja koji je dao tri biskupa i brojne svećenike, a danas je potrebno moliti za obraćenje toga kraja. Molite za svećenike da imamo pastirsku skrb za vjernike, ali molite i za one koji se ne mole, poručio je nadbiskup.

Prigodnu riječ sestrama je uputio nadbiskupov tajnik koji je izrazio radost prisutstvom jednog kontemplativnog reda u Riječkoj nadbiskupiji. Vi ćete biti podrška svećenicima koji, koliko god su duhovne osobe, često su zatrpani administrativnim poslovima i nerijetko zapuste molitvu i duhovni život, izjavio je vlč. Tomić.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Humanitarni koncert zaklade „Marija De Mattias“ Klanjateljica Krvi Kristove

28. svibnja 2019. s početkom u 19.30 u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Ekonomija u službi karizme i poslanja
Ekonomija u službi karizme i poslanja
Susret, br. 10., god. VI., 2018.
Susret, br. 10., god. VI., 2018.

Linkovi