Vijesti - Drugo zasjedanje 25. redovitog regionalnog sabora Klanjateljica Krvi Kristove Regije Zagreb

 

Drugo zasjedanje 25. redovitog regionalnog sabora Klanjateljica Krvi Kristove Regije Zagreb

Drugo zasjedanje 25. redovitog regionalnog sabora Klanjateljica Krvi Kristove Regije Zagreb Autor: s. Vesna Abramović
Objavljeno: 27. 01. 2019 - 17:44

Klanjateljice Krvi Kristove Regije Zagreb okupile su se 26. i 27. siječnja 2019. u Zagrebu na drugom zasjedanju 25. redovitog regionalnog sabora s temom „Putevima milosrđa“, na kojem su sudjelovali i vjernici laici, članovi zajednica Krvi Kristove.

Prvi dan plenarnog zasjedanja održan je 26. siječnja u franjevačkom samostanu Bezgrješnog začeća BDM u Dubravi. Pod predsjedanjem regionalne poglavarice sestre Ana Marije Antolović, 43 sestre i 40 laika iz svih krajeva Hrvatske te Bosne i Hercegovine, zajedno su promišljali o dijeljenju i življenju duhovnosti Krvi Kristove, vrednovali svoj dosadašnji zajednički hod, dijelili vizije i planirali korake za budućnost.

Nakon Euharistije koju je u crkvi Bezgrješnog začeća BDM predvodio p. Ilija Grgić, poglavar hrvatske delegature Misionara Krvi Kristove, nastavljen je rad u velikoj dvorani franjevačkog samostana.

Sudionicima se na početku prigodnim riječima obratila regionalna poglavarica s. Ana Marija Antolović i otvorila plenarno zasjedanje. Uz to je prenijela i poruku Vrhovne poglavarice iz Rima sestre Nadije Coppa koja je poželjela da u stavu razlučivanja i otvorenosti Duhu Svetomu zajedno otkrivamo načine kako promicati sve plodonosniju suradnju s mnogim laicima i pridruženim članovima koji s nama dijele duhovnost i poslanje.

Uslijedilo je predavanje o temi „Krv Kristova – izvor života i svetosti“ koje je izložila s. Danijela Anić. U poslijepodnevnom radu, četiri sestre Klanjateljice Krvi Kristove i vjernica laikinja,  obogatile su sudionike iznošenjem svojih iskustava o dugogodišnjem radu i suradnji te osnivanju i vodstvu zajednica Krvi Kristove. Nakon radionice pod nazivom Vrednovanje prijeđenog puta s pogledom u budućnost slijedili su izvještaji o radu u skupinama koje su animirale 4 sestre i 5 laikinja. U skupinama se u otvorenom razgovoru posebna pozornost posvetila otkrivanju vizije za budućnost zajedničkog hoda Klanjateljica Krvi Kristove (ASC) i članova zajednica Krvi Kristove (ZKK).

Nakon zaključne riječi regionalne poglavarice i vrednovanja radnog susreta, slijedio je završetak – zajednička molitva Večernje. Svaki sudionik je na odlasku dobio i simboličan dar: knjižicu „Ne prestajem se uzdati u Božje milosrđe“ (odlomci iz pisama svete Marije De Mattias) i krunicu Krvi Kristove.

Drugi dan plenarnog zasjedanja održan je 27. siječnja u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Zagrebu, Miramarska cesta 100. Trideset i četiri sestre, članice Sabora, razmotrile su rezultate rada prethodnog dana u radionici pod nazivom Usmjerenje za budućnost – poziv na preobrazbu. Plodovi osobnog i zajedničkog rada bit će utkani u proglas koji će usmjeravati na istom putu sestre Klanjateljice Krvi Kristove i vjernike laike, članove zajednica Krvi Kristove. Nakon informacija i vrednovanja plenarnog zasjedanja, regionalna poglavarica s. Ana Marija Antolović izrazila je  zahvalnost svim sestrama koje su na razne načine dale svoj doprinos u pripremu i tijek ovoga saborskog zasjedanja te proglasila zatvorenim 25. redoviti regionalni sabor. Susret je završio svečanim Euharistijskim slavljem koje je u samostanskoj kapelici predvodio don Anto Stojić (SDB).

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

"Pozvani i poslani"
emisija o redovništvu

 
Škola za novakinje (zimski semestar 2019./20.)

Semestar započinje 9. listopada, a završava 19. prosinca 2019.

Znanstveni skup o biskupu Miji Škvorcu (1919–1989) uz 100. obljetnicu rođenja i 30. godišnjicu smrti

22. studenoga 2019. na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

Adventska duhovna obnova za redovnice i redovnike u Zagrebu

15. prosinca 2019. u 15.30 u crkva sv. Franje, Kaptol 9, Zagreb

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti

Linkovi