Vijesti - Dan posvećenog života u Sisku

 

Dan posvećenog života u Sisku

Dan posvećenog života u Sisku Autor: ika
Objavljeno: 03. 02. 2018 - 21:52

Vanjska proslava Dana posvećenog života održana je u subotu 3. veljače u katedrali Uzvišenja sv. Križa u Sisku. Svečano misno slavlje predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s generalnim vikarom mons. Markom Cvitkušićem, povjerenikom za pastoral osoba posvećenog života fra Goranom Rukavinom i više svećenika, a u slavlju su sudjelovale redovnice iz zajednica koje djeluju na području biskupije. Sve je pozdravio biskup Košić, pozvavši ih da posebno danas, na blagdan sv. Blaža, mole za redovnice, redovnike kako bi oni bili „svjetlo svijeta koje će svima pokazati evanđeoski put, te da bismo i mi onda njihovom riječju i primjerom slijedili Krista, Gospodina koji je Svjetlo svijeta".

U homiliji fra Goran podsjetio je kako je prethodnoga dana proslavljen blagdan Svijećnice. To je dan kada smo se prisjetili što znači biti svjetlo svijeta u današnjem svijetu. Mi, redovnici i redovnice, baš to pokušavamo svjedočiti jer Bog uvijek zove i svakog dana nas poziva da budemo njegovi svjedoci. Nas koji smo se odlučili biti posvećenog života, Bog je pozvao iz konkretnih obitelji s konkretnim manama i slabostima, ali takvi nastojimo biti svjetlo svijeta u ovoj Crkvi. Koliko god puta to ne uspijemo iz naših grijeha i slabosti mi ipak pokušavamo biti vama laicima putokaz i poticaj što to znači živjeti bliže s Bogom, kako vjeru svjedočiti i koliko sama molitva može biti poticaj da vjera raste u našem srcu. Bogu se iznova preporučujemo, a On će uvijek otvarati naša srca i davati nam snage svoga Duha da možemo biti dostojni svjedoci i da kroz život možemo nositi svoj križ. Ono što nam je svima uvijek bitno, svakoga dana, uvijek i iznova, je moliti za dar vjere. Ako imamo dar vjere onda ćemo lakše nositi sebe i svoje poteškoće, lakše ćemo se nositi s ljudima oko sebe i biti drugima potpora, biti Šimuni Cirenci, znajući u konačnici da nam je glavni cilj zavrijediti Kraljevstvo nebesko. Neka nas Gospodin u molitvi ujedinjuje, a naša vjera neka bude poticaj svima onima koji nas gledaju i slušaju da i oni mogu isto tako nasljedovati Krista", zaključio je fra Goran. 

Nakon mise održan je i tradicionalni obred grličenja, blagoslov grla na blagdan sv. Blaža, biskupa i mučenika.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
59. Teološko-pastoralni tjedan

Proročka dimenzija kršćanina u životu Crkve i društva

Od 22. do 24. siječnja 2019. u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati, Zagreb

Konferencija za tisak HRK i euharistijsko slavlje u povodu Dana posvećenog života
  • Konferencija za tisak - 2. veljače 2019. u novom sjedištu Hrvatske redovničke konferencije (Slavoljuba Bulvana 4) u 10 sati.
  • Euharistijsko slavlje - 2. veljače 2019. u zagrebačkoj katedrali u 18 sati.
Škola za novakinje - ljetni semestar 2018/19.

Semestar započinje 5. veljače, a završava 2. svibnja 2019.

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Ekonomija u službi karizme i poslanja
Ekonomija u službi karizme i poslanja
Susret, br. 10., god. VI., 2018.
Susret, br. 10., god. VI., 2018.
Vijesti
Vijesti

Linkovi