Vijesti

Vijesti Objavljeno: 28. 12. 2009 - 11:34

Informativno glasilo HKVRP-a i HUVRP-a, prosinac 2009., br. 2 (2009)

ISSN 1846-8497
odgovara: s. M. Maria-Ana Kustura
uredili: s. Anita Strujić i Marinko Nikolić
lektura: Zdenka Leženić
oblikovanje: Marinko Nikolić
naklada: 800 primjeraka
Glasilo izlazi dva puta godišnje

Hvala redovnicama i redovnicima na suradnji!

Draga braćo i sestre u redovništvu!

U ovom milosnom vremenu radosnog iščekivanja Spasiteljeva dolaska prisjetimo se ukratko važnijih događaja iz proteklog polugodišnjeg razdoblja koje smo u ovom broju popratili. U rujnu smo se, obilježavajući 800. obljetnicu franjevačke prisutnosti, okupili na 25. redovničkome tjednu razmatrajući Franjevačku novost u razvoju posvećenog života. Sva predavanja s Redovničkog tjedna objavit ćemo u našem časopisu Posvećeni život.

Redovništvo kao proročki znak u svijetu tematski je okvir 41. izborne plenarne skupštine koju smo održali u listopadu. Tom prigodom posjetili su nas zagrebački nadbiskup Josip kardinal Bozanić, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Mario Roberto Cassari, predsjednik Vijeća HBK-a za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života gospićko-senjski biskup mons. Mile Bogović, predsjednik i tajnica Konferencije redovničkih poglavara Slovenije fra Milan Kos, OFMConv, i s. Hermina Nemšak te predsjednica Konferencije viših redovničkih poglavarica Bosne i Hercegovine s. M. Marina Piljić, SMI.
Ovom prigodom zahvaljujemo svim našim gostima. Predavanje Redovništvo kao proročki znak u svijetu održala je s. Nela Gašpar, FDC,  koje donosimo u ovom broju.

Na plenumu je izabrano novo vodstvo HKVRP-a i HUVRP-a. Nadamo se da ćemo se u sljedećem trogodišnjem razdoblju nastaviti zajednički zalagati za dobrobit redovništva u Hrvatskoj računajući na vaše molitve i podršku.

Ovom prigodom želimo zahvaliti na suradnji članovima Vijeća Unije i Konferencije koji su u protekle tri godine obnašali tu dužnost. Zahvaljujemo i svima onima koji su svojim nastojanjima pomagali u realizaciji planiranih projekata tijekom proteklog mandata. Molimo Gospodina da i dalje bude vjeran pratitelj naše službe u kojoj trebamo veliku podršku svih redovničkih zajednica u našoj domovini.

Svima želimo čestit Božić i sretnu novu 2010. godinu!

 
 
Poveznice:
Prethodni članak:
Vijesti
Slijedeći članak:
Mladi u hodu s Biblijom
Povratak na sve članke
 
 
Škola za novakinje (zimski semestar 2019./20.)

Semestar započinje 9. listopada, a završava 19. prosinca 2019.

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti

Linkovi