Vijesti

Vijesti Objavljeno: 01. 08. 2018 - 00:26

Informativno glasilo Hrvatske redovničke konferencije

Drage sestre i braćo u redovništvu!

Časopis Vijesti ušao je u svoje četrdeset šesto godište s priznanjem Hrvatskog društva katoličkih novinara za 45 godina izlaženja ovoga informativnog glasila Hrvatske redovničke konferencije. Časopis izlazi od 1972. godine do danas, a započeo je izlaziti samo četiri godine nakon osnivanja redovničke konferencije i unije. Njegovi prilozi su, s današnje točke gledanja, dragocjen materijal za rekonstrukciju ne samo rada Konferencije nego i cjelokupnoga stanja u muškom i ženskom redovništvu. 

Uz ovo priznanje Vijestima Hrvatsko društvo katoličkih novinara je, prateći širenje Radosne vijesti putem novih komunikacijskih kanala, dodijelilo nagradu za mrežnu stranicu portalu Hrvatske redovničke konferencije www.redovnistvo.hr. Na portalu smo u sklopu projekta "Digitalna knjižnica posvećenoga života" započeli objavljivati publikacije kojih smo nakladnici te članke iz naših časopisa i zbornika. Nakana nam je da na taj način učinimo ove materijale što dostupnijima za čitanje i proučavanje. Knjižnica će sadržavati oko 50 knjiga, 300 članaka, 150 autora.

Ovaj broj donosi izvješća o djelatnostima povjerenstava u krilu Hrvatske redovničke konferencije od ožujka 2018. Povjerenstva su u tome razdoblju organizirala: Euharistijsko klanjanje prigodom Nedjelje Dobrog Pastira, seminar za sestre juniorke, izlet za polaznice Novicijatske škole, zahvalno hodočašće katoličkih dječjih vrtića Majci Božjoj Bistričkoj i drugo. Članovi Vijeća Konferencije susreli su se s apostolskim nuncijem u Republici Hrvatskoj, a predsjednica je sudjelovala na Skupštini Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine te skupštini Konferencije redovničkih ustanova Slovenije. O svemu tome pišemo u ovome broju.

Također, nastavili smo pratiti i rad Udruge RENATE, i sinodu o mladima 2018., odnosno 15. redovitu sinodu biskupa. Donosimo i kratko izvješće o uputi "Ecclesia Sponsae Imago" Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života.

Konačno, ovaj časopis redovito donosi pregled događanja u našim redovničkim zajednicama.

Iza nas je priprema i tiskanje smjernica Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života Ekonomija u službi karizme i poslanja, a pred nama tisak Cor orans, provedbene upute apostolske konstitucije Vultum Dei quaerere o ženskom kontemplativnom životu Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života.

Uredništvo

 
 
Poveznice:
Slijedeći članak:
Cor orans
Povratak na sve članke
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi