Vijesti

Vijesti Objavljeno: 16. 07. 2013 - 12:27

Informativno glasilo HKVRPP-a, br. 1. 2013.

ISSN 1846-8497
odgovaraju: o. Vinko Mamić i s. Jasna Lučić
uredio: Marinko Nikolić
lektura: Zdenka Leženić
naklada: 750 primjeraka
Glasilo izlazi četiri puta godišnje

Poštovani redovnici i redovnice!

Ovaj broj naših zajedničkih Vijesti popratio je zbivanja u redovničkom životu od veljače ove godine. Od događanja kroz ovo razdoblje ponajprije možemo izdvojiti osnivanje Studija posvećenog života - projekta s kojim smo započeli još prije dvije godine, povjerivši ga ocima karmelićanima. Ovaj studij, namijenjen ponajprije redovnicima i redovnicama kao oblik njihove permanentne izobrazbe i formacije, započet će s radom početkom sljedeće 2013./2014.  akademske godine. Oci karmelićani osnovali su i Prvu katoličku osnovnu školu u gradu Zagrebu, što je ujedno i prva osnovna škola u Hrvatskoj koju je osnovala jedna redovnička zajednica. Ovaj broj donosi i izvješća o korizmenoj duhovnoj obnovi za redovnice i redovnike u Zagrebu, zatim izvješća o 42. vijećanju redovničkih odgojitelja i odgojiteljica i o slavlju održanu u povodu 50. svjetskoga dana molitve za duhovna zvanja te o nizu drugih aktivnosti HKVRPP-a, odnosno njezinih povjerenstava.

S obzirom na tematske priloge u ovoj Godini vjere i u duhu poruke Opće sinode biskupa o potrebi nove evangelizacije, posebno ističemo poruku “Duhovna zvanja – proroštvo nade” splitsko-makarskoga nadbiskupa Marina Barišića, predsjednika Vijeća HBK za sjemeništa i duhovna zvanja, te predavanje “Redovnici i nova evangelizacija”, koje je na Skupštini KVRPP-a BiH održao vrhbosanski pomoćni biskup dr. Pero Sudar.

Prilogom smo popratili i izbor novoga pape Franje, pred kojim stoje veliki izazovi. Uvjereni da će upravo njegovi nagovori potaknuti i okrijepiti sve nas redovnike i redovnice na svesrdno i autentično promicanje nove evangelizacije ostajemo u molitvi za njega i Crkvu u cjelini. Molimo i jedni za druge da uspijemo prepoznati znakove vremena i na njih odgovoriti u bogatstvu karizmi i poslanja koje smo od Gospodina primili.

Uredništvo

 
 
Poveznice:
Prethodni članak:
Posvećeni život
Slijedeći članak:
Vijesti
Povratak na sve članke
 

"Pozvani i poslani"
emisija o redovništvu

 
Škola za novakinje (zimski semestar 2019./20.)

Semestar započinje 9. listopada, a završava 19. prosinca 2019.

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti

Linkovi