Vijesti 2 (2021)

Vijesti 2 (2021) Objavljeno: 27. 10. 2021 - 17:24

Informativno glasilo HRK i KVRPPBiH

Drage sestre i braćo u redovništvu, dragi čitatelji!

Novi broj glasila Vijesti donosi pregled događanja iz drugoga tromjesečja 2021. godine. I kroz to razdoblje borili smo se s pandemijom izazvanom novim koronavirusom, a ta borba, nažalost, još uvijek traje.

Ovaj broj glasila usredotočen je na Dan molitve za svećenička i redovnička zvanja – Nedjelju Dobrog Pastira. Na prvim stranicama možete pročitati Poruku pape Franje u povodu 58. Svjetskoga dana molitve za zvanja. Istim povodom svoju su poruku uputili mons. Marin Barišić i nadbiskup, kardinal Vinko Puljić. Prigodne molitvene priručnike priredili su Povjerenstvo za promicanje duhovnih zvanja pri Hrvatskoj redovničkoj konferenciji i Povjerenstvo za pastoral zvanja pri KVRPP BiH. Oba priručnika objavljena su u elektroničkom obliku na mrežnim stranicama dviju konferencija. Ovogodišnja duhovna priprava u Tjednu molitve za zvanja te proslava Nedjelje Dobrog Pastira, zbog brojnih epidemioloških ograničenja, obilježena je ponajviše u samostanskim zajednicama. Zajednička okupljanja upriličena su u Bosni i Hercegovini (Sarajevo).

Povjerenstva HRK organizirala su Vijećanje redovničkih odgojiteljica i odgojitelja, Pohod Domu za psihički oboljele odrasle osobe Lobor-grad, Izlet polaznica Novicijatske škole, Duhovnu obnovu sestara s privremenim zavjetima te Hodočašće biskupa Hrvatske biskupske konferencije i članova Hrvatske redovničke konferencije u Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu. Uz vijest o tom hodočašću u Vijestima možete pročitati također pozdravni govor mons. Zdenka Križića, predsjednika Vijeća HBK za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života, propovijed mons. Želimira Puljića, predsjednika Hrvatske biskupske konferencije, te zahvalni govor predsjednika Hrvatske redovničke konferencije fr. Slavka Sliškovića, OP. Povjerenstva pri KVRPP BiH organizirala su molitveno bdjenje i euharistijsko klanjanje u crkvi sv. Vinka u Sarajevu u prigodi molitve za nova duhovna zvanja te mrežni seminar (webinar) za odgojitelje u predškolskim ustanovama. Na zadnjim stranicama glasila Vijesti nalazi se redovita rubrika Kronika redovništava u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini. Unatoč sadašnjim nevoljama i neizvjesnosti u svijetu, živimo i djelujmo u pouzdanoj i vjernoj nadi, poput sv. Josipa.

Uredništvo

 
 

Preuzmite dokument:

  Vijesti-2-2021   (4.53 MB)
 
Poveznice:
Prethodni članak:
Dar vjernosti
Povratak na sve članke
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi