Susret

Susret Objavljeno: 25. 10. 2014 - 13:01

Časopis za promicanje redovničkog života

Poštovani čitatelji i čitateljice!

Ovaj broj našeg časopisa izlazi uoči Godine posvećenog života, koja će započeti s Prvom nedjeljom došašća, 30. studenoga 2014., a završiti na Svijećnicu, 2. veljače 2016. Središnji događaj kojim će se obilježiti ta godina na razini Crkve u Hrvatskoj bit će susret svih redovnika i redovnica i Bogu posvećenih laika, biskupijskih povjerenika za posvećeni život, kao i onih koji se interesiraju za redovnički život ili su na bilo koji drugi način povezani s redovništvom, u nacionalnom svetištu

Mariji Bistrici u subotu 14. ožujka 2015. Pozivam i vas, čitatelji i čitateljice, da nam se pridružite i sudjelujete u tom slavlju.

U razgovoru s nadbiskupom i metropolitom splitsko-ma- karskim mons. Marinom Barišićem osvrnuli smo se, među ostalim, i na ulogu i budućnost redovništva. Na- dbiskup s optimizmom gleda na redovništvo, ali uviđa i stalnu potrebu za obnovom

u Duhu. Kao predsjednik Vijeća HBK-a za sjemeništa i duhovna zvanja s jednakim optimizmom gleda na mlade i njihovu angažiranost u Crkvi i društvu, upozoravajući pritom da im je potrebna pomoć i podrška na putu kršćanskog i ljudskog dozrijevanja. Njegovo svjedočanstvo vjere zasigurno će ohrabriti i sve čitatelje »Susreta«.

Časopis donosi i svjedočanstvo Giovannija Peragine, pred- sjednika Unije europskih konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica. Njego- vo osobno iskustvo Božjeg poziva, iskustvo rada na promociji zvanja u Albaniji i općenito u Europi posebno su obogaćenje za naš list.

Vrlo su zanimljiva svjedo- čanstva Ivančice Fulir, koja je pomažući djeci Afrike otkrila svoj duhovni poziv, kao i razmišljanja fra Ivana Matića, poznatijeg kao Đoni, voditelja kuće susreta Tabor, o svome pozivu i drugim aktualnim temama.

I ovoga ljeta Hrvatska konfe- rencija viših redovničkih poglavara i poglavarica orga- nizirala je ljetni kamp za mlade u Cresu. Posebna reportaža posvećena je tom događaju, a donosi izvješće o zajedničkim aktivnostima i osobnim isku- stvima njegovih sudionika.

U svakom broju redovito se upoznajemo s raznim redov- ničkim redovima i družba- ma. U ovome broju pišemo o svetom Don Boscu i njegovim salezijancima. Oni su prisutni i vrlo aktivni i u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini. Osobito su posvećeni radu s mladima. Ostalo pročitajte u spomenu- tom tekstu…

U ime Konferencije i u ime uredništva ovog lista, srdačno vas pozdravljam!

O. Vinko Mamić, predsjednik HKVRPP-a


Časopis možete se naručiti na: konferencija@redovnistvo.hr ili se može nabaviti preko redovničkih župa ili samostana. Cijena je 10 kn (plus poštarina) i pokriva samo troškove tiska i pripreme.
Oni koji su se pretplatili dobit će svoj primjerak poštom.


IZDAVAČ: HKVRPP (Hrvatska konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica); KVRPP BiH (Konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH)
ODGOVORNI UREDNIK: o. Antonio-Mario Čirko
GLAVNI UREDNIK: o. Vinko Mamić
UREDNIŠTVO: o. Vinko Mamić, o. Antonio- Mario Čirko, s. Ana Begić, s. Slavica Tubak
SURADNICI u ovom broju: s. Antonela Rašić, s. Marta Vunak, s. Dijana Lončarek, fra Tomislav Šanko, Monika Pešorda, Antonija Zidarić strip: Radovan Kunić
LEKTURA I KOREKTURA: Ivan Blažević
GRAFIČKO OBLIKOVANJE: Zrinka Zidarić, Sanja Zlatar
FOTO: Susret, Elvir Tabaković, shutterstock.com
kontakt: e-mail: urednistvo@susret.net, www.susret.net, Facebook: Susret Zovem te
Uredništvo ne snosi odgovornost za nenaručene materijale (tekstovi, fotografije, pisma… u bilo kojem obliku) i ne smatra se dužnim vraćati ih pošiljateljima.
Časopis izlazi dva puta godišnje.

 
Kliknite ovdje za prikaz publikacije
 
Poveznice:
Prethodni članak:
Vijesti
Slijedeći članak:
Redovnička himna “Hvala...
Povratak na sve članke
 
 
Akademija uz 150. obljetnicu dolaska Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovo
  • 20. lipnja 2018. u 18 sati u Dvorani sjemeništa na Šalati, Voćarska 106

Izdavaštvo

Susret, br. 10., god. VI., 2018.
Susret, br. 10., god. VI., 2018.
Vijesti
Vijesti
Aplikacija za pametne telefone „Susret Zovem Te”
Aplikacija za pametne telefone „Susret Zovem Te”
Vijesti
Vijesti
Za novo vino nove mješine
Za novo vino nove mješine
Naviještajte
Naviještajte

Linkovi