Susret

Susret Objavljeno: 10. 05. 2014 - 12:48

Časopis za promicanje redovničkog života

Poštovani čitatelji i čitateljice!

S ovim izdanjem stigli smo do trećeg broja časopisa »Susret«. Ohrabruje nas rastući interes za ovaj časopis, koji je pokrenut tek prije godinu dana. On je, kako smo već pisali, dio velikog projekta HKVRPP-a i KVRPP-a BiH, čija je svrha promicanje redovničkog života. U tu svrhu je osnovan i ljetni kamp za mlade »Susret« u Cresu. Budući da je prošlog ljeta bio puno veći broj zainteresiranih od kapaciteta Kampa, za ovo smo ljeto predvidjeli više termina. Same termine možete naći u ovom broju časopisa. Mjesta još ima, a mogu se prijaviti mladići i djevojke ne samo s područja Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, nego s cijelog hrvatskog govornog područja. Promicanje redovničkih i općenito duhovnih zvanja nije potreba samo naše lokalne Crkve, nego i cijele Katoličke Crkve. Zato se o ovoj inicijativi redovničkih konferencija RH i BiH pozitivno izjasnio i sam prefekt Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života kardinal João Braz de Aviz u svom pismu upućenom predsjedništvu HKVRPP-a. U njemu naglašava da je pastoral zvanja »jedno od gorućih pitanja na razini čitave Crkve zbog krize zvanja u kojoj se nalazi posvećeni život«. Radujemo se da naše skromno djelovanje doprinosi rješavanju toga akutnog problema.

Od srca zahvaljujemo uzoritom kardinalu gospodinu Vinku Puljiću, nadbiskupu vrhbosanskom, na intervjuu koji je dao za naš časopis. Svjedočanstvo o vlastitom pozivu zasigurno će mnoge okrijepiti u vjeri i pomoći im da prepoznaju Božju djelotvornu prisutnost u vremenu u kojem živimo.

Časopis donosi i druga svjedočanstva osoba koje su se odazvale na Božji poziv. Razgovarali smo s redovnicima i redovnicama koji svojom glazbom i pjesmom svjedoče ljepotu redovničkog života. Dok fr. Anto Bobaš, svećenik i dominikanac, pjeva kršćanski rock, fra Alessandro Brustenghi, franjevački brat laik, pjeva suvremenu, tradicionalnu i duhovnu/sakralnu glazbu. Napokon, intervju nam je dala i s. Dijana Lončarek, koja je na humorističan način ispjevala svoju duhovnu borbu za ostvarenje redovničkog poziva.

S ovim izdanjem započinjemo i novu rubriku − redovnički sveci. Njome vas želimo upoznati sa svetim redovnicima i redovnicama od posebnog značaja za mlade. U ovome broju pišemo o svetom Gabrijelu od Žalosne Gospe, koji je zaštitnik mladih, napose studenata i onih koji su angažirani u društvenom životu. Nadamo se da rubrika neće biti samo informativna, nego da će vas potaknuti na nasljedovanje tih uzornih sljedbenika Isusa Krista.

U ime Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica i u ime Uredništva ovog lista srdačno vas pozdravljam! O. Vinko Mamić, predsjednik HKVRPP-a


Časopis možete se naručiti na: konferencija@redovnistvo.hr ili se može nabaviti preko redovničkih župa ili samostana. Cijena je 10 kn (plus poštarina) i pokriva samo troškove tiska i pripreme.

Oni koji su se pretplatili dobit će svoj primjerak poštom.


IZDAVAČ: HKVRPP (Hrvatska konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica); KVRPP BiH (Konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH)
ODGOVORNI UREDNIK: o. Antonio-Mario Čirko
GLAVNI UREDNIK: o. Vinko Mamić
UREDNIŠTVO: o. Vinko Mamić, o. Antonio- Mario Čirko, s. Ana Begić, s. Slavica Tubak
SURADNICI u ovom broju: s. Antonela Rašić, s. Marta Vunak, s. Dijana Lončarek, fra Tomislav Šanko, Monika Pešorda, Antonija Zidarić strip: Radovan Kunić
LEKTURA I KOREKTURA: Ivan Blažević
GRAFIČKO OBLIKOVANJE: Zrinka Zidarić, Sanja Zlatar
FOTO: Susret, Elvir Tabaković, shutterstock.com
Kontakt: e-mail: urednistvo@susret.net, www.susret.net, Facebook: Susret Zovem te
Uredništvo ne snosi odgovornost za nenaručene materijale (tekstovi, fotografije, pisma… u bilo kojem obliku) i ne smatra se dužnim vraćati ih pošiljateljima.
Časopis izlazi dva puta godišnje.

 
 
Poveznice:
Prethodni članak:
“Njihovo je kraljevstvo...
Slijedeći članak:
Posvećeni život
Povratak na sve članke
 
 
Škola za novakinje (zimski semestar 2019./20.)

Semestar započinje 9. listopada, a završava 19. prosinca 2019.

Novi ciklus nastave studija Teologije posvećenog života u Zagrebu

U petak, 18. listopada u 16.30 sati započinje novi, četvrti, ciklus predavanja studija Teologije posvećenog života na adresi: Duhovni centar sv. Ivana od Križa, Česmičkoga 1, 10000 Zagreb.

Dani crkvene glazbe 2019. - Instrumentalna glazba u liturgiji

18. i 19. listopada 2019. na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Zagrebu

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Ekonomija u službi karizme i poslanja
Ekonomija u službi karizme i poslanja

Linkovi