Dođi i vidi

Dođi i vidi Objavljeno: 28. 03. 2007 - 11:18Riječ urednika

Hrabrost vjerovanja - izazov nasljedovanju

“Ali kad Sin Čovječji dođe, hoće li naći vjere na zemlji?” (Lk 18,8), pitanje je koje nam se na meće i u ovome našemu vremenu sveopćeg razilaženja s tradicijom i nadolaskom “novoga doba globalizma, tehnicizma i neke nove religioznosti kojoj više ni Bog nije potreban. Iskren čovjek neminovno si postavlja pitanja: Kamo mi to idemo? Kakva će biti budućnost naših mladih i svijet; u kojemu živimo? U prosudbama nam se sve više nameću vizije apokaliptičkih događaja mučnih i teških vremena koja nam predstoje. Ne može opstati ono što u sebi nema trajnu vrijednost i što ne dolazi od Boga. Svako je vrijeme izazovno, ima svoje teškoće i svoje probleme. Ovo je naše vrijeme koje trebamo zavoljeti i prihvatiti kao izazov i poziv na djelovanje. Optimist je drugo ime z; kršćanina. Unatoč teškoća i mučnih trenutaka koje snalaze čovjeka našega vremena, kršćani su baš sada pozvani graditi mostove ljubavi, povjerenja, dijaloga i tolerancije.

Svjestan izazovnosti vremena u kojima će kršćani živjeti, Isus nam upućuje riječi obra brenja i nade: ‘‘Hrabro samo! Ne bojte se!” (usp. Mk 6,50), ili: “I evo, ja sam s vama u m dane - do svršetka svijeta.” (Mt 28,20). Udarani sa svih strana, u opasnosti smo da s< obeshrabrimo i posustanemo na putu kršćanskoga svjedočenja i da nas zarobi duh ovog; svijeta. Pavao stoga i nas bodri i potiče na duhovni boj i ustrajnost: “Držite se dakle! Opa site bedra istinom, obucite oklop pravednosti, potpašite noge spremnošću za evanđelje mira U svemu imajte uza se štit vjere: njime ćete moći ugasiti ognjene strijele Zloga. Uzmite kacigu spasenja i mač Duha, to jest Riječ Božju.” (usp. Ef 6,14-17)

Hrabrost i vjerodostojnost odraslih, napose onih koji prigrliše duhovni poziv, postaji inspiracija i poticaj mladima za odgovornije i zauzetije življenje vjere. Gospodin i dana: zove. On i danas treba nove radnike na svojoj njivi. Hoće li biti novih pastira i radnika?, pitanje je koje nas ne smije ostaviti ravnodušnima. Posredništvo u rađanju novih zvanja; najčešće je u rukama čovjeka. Gospodin nas treba da bi njegova konkretna ponuda i poziva došli do srca mladih. U tome ne bismo smjeli zakazati.

Pred nama je 44. svjetski dan molitve za zvanja kojim nas i ove godine sv. otac Benedikt XVI. potiče na molitvu i intenzivniji rad oko rađanja novih zvanja u Crkvi.

Novim 12. brojem našega glasnika “Dođi i vidi” želimo odgovoriti poticajima Sv. Oca Porukom za Svjetski molitveni dan, homilijom, molitvom vjernika, pripremljenim klanja njima i katehezom te svjedočanstvima želimo Vam pružiti pomoć u radu za zvanja u župi obitelji, razredu i svim drugim područjima Vašega pastoralnoga djelovanja!

 
 
Poveznice:
Prethodni članak:
Vjerski odgoj i dječje...
Slijedeći članak:
Posvećeni život
Povratak na sve članke
 
 
Predbilježbe za četvrti nastavni ciklus studija „Teologije posvećenog života“

Od 1. listopada 2019. započinje četvrti dvogodišnji ciklus nastave TPŽ-a u Zagrebu. U tijeku su predbilježbe.

Škola za novakinje (zimski semestar 2019./20.)

Semestar započinje 9. listopada, a završava 19. prosinca 2019.

Skupština Hrvatske redovničke konferencije

16. i 17. listopada 2019. u franjevačkom samostanu u Dubravi, Av. Gojka Šuška 2, Zagreb. 

Dani crkvene glazbe 2019. - Instrumentalna glazba u liturgiji

18. i 19. listopada 2019. na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Zagrebu

Seminar za sestre koje rade u kućnim poslovima

28. - 31. listopada 2019. u Duhovnom centru "Oaza sv. Marije Krucifikse" na Kamenu, Sv. Mihovila 43, Split.

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Ekonomija u službi karizme i poslanja
Ekonomija u službi karizme i poslanja

Linkovi