Dođi i vidi

Dođi i vidi Objavljeno: 28. 03. 2007 - 11:18Riječ urednika

Hrabrost vjerovanja - izazov nasljedovanju

“Ali kad Sin Čovječji dođe, hoće li naći vjere na zemlji?” (Lk 18,8), pitanje je koje nam se na meće i u ovome našemu vremenu sveopćeg razilaženja s tradicijom i nadolaskom “novoga doba globalizma, tehnicizma i neke nove religioznosti kojoj više ni Bog nije potreban. Iskren čovjek neminovno si postavlja pitanja: Kamo mi to idemo? Kakva će biti budućnost naših mladih i svijet; u kojemu živimo? U prosudbama nam se sve više nameću vizije apokaliptičkih događaja mučnih i teških vremena koja nam predstoje. Ne može opstati ono što u sebi nema trajnu vrijednost i što ne dolazi od Boga. Svako je vrijeme izazovno, ima svoje teškoće i svoje probleme. Ovo je naše vrijeme koje trebamo zavoljeti i prihvatiti kao izazov i poziv na djelovanje. Optimist je drugo ime z; kršćanina. Unatoč teškoća i mučnih trenutaka koje snalaze čovjeka našega vremena, kršćani su baš sada pozvani graditi mostove ljubavi, povjerenja, dijaloga i tolerancije.

Svjestan izazovnosti vremena u kojima će kršćani živjeti, Isus nam upućuje riječi obra brenja i nade: ‘‘Hrabro samo! Ne bojte se!” (usp. Mk 6,50), ili: “I evo, ja sam s vama u m dane - do svršetka svijeta.” (Mt 28,20). Udarani sa svih strana, u opasnosti smo da s< obeshrabrimo i posustanemo na putu kršćanskoga svjedočenja i da nas zarobi duh ovog; svijeta. Pavao stoga i nas bodri i potiče na duhovni boj i ustrajnost: “Držite se dakle! Opa site bedra istinom, obucite oklop pravednosti, potpašite noge spremnošću za evanđelje mira U svemu imajte uza se štit vjere: njime ćete moći ugasiti ognjene strijele Zloga. Uzmite kacigu spasenja i mač Duha, to jest Riječ Božju.” (usp. Ef 6,14-17)

Hrabrost i vjerodostojnost odraslih, napose onih koji prigrliše duhovni poziv, postaji inspiracija i poticaj mladima za odgovornije i zauzetije življenje vjere. Gospodin i dana: zove. On i danas treba nove radnike na svojoj njivi. Hoće li biti novih pastira i radnika?, pitanje je koje nas ne smije ostaviti ravnodušnima. Posredništvo u rađanju novih zvanja; najčešće je u rukama čovjeka. Gospodin nas treba da bi njegova konkretna ponuda i poziva došli do srca mladih. U tome ne bismo smjeli zakazati.

Pred nama je 44. svjetski dan molitve za zvanja kojim nas i ove godine sv. otac Benedikt XVI. potiče na molitvu i intenzivniji rad oko rađanja novih zvanja u Crkvi.

Novim 12. brojem našega glasnika “Dođi i vidi” želimo odgovoriti poticajima Sv. Oca Porukom za Svjetski molitveni dan, homilijom, molitvom vjernika, pripremljenim klanja njima i katehezom te svjedočanstvima želimo Vam pružiti pomoć u radu za zvanja u župi obitelji, razredu i svim drugim područjima Vašega pastoralnoga djelovanja!

 
 
Poveznice:
Prethodni članak:
Vjerski odgoj i dječje...
Slijedeći članak:
Posvećeni život
Povratak na sve članke
 

Najave događanja

 
XXXVII. REDOVNIČKI DANI

Dar vjernosti - radost ustrajnosti
Split, 17-18. rujna 
Dubrovnik, 18. rujna
Zagreb, 24-25. rujna
Rijeka, 25. rujna
Đakovo (Osijek), 2. listopada

Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

53. Skupština HRK

13. - 14. listopada u Franjevačkom samostanu (Avenija Gojka Šuška 2)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi