Događanja - Vijećanje redovničkih odgojitelja

 

Vijećanje redovničkih odgojitelja

Dana: 16. 05. 2019

Od 16. do 18. svibnja 2019. u Ličkom Osiku

Tema: Posvećena osoba pred izazovom duhovne pratnje / duhovnoga vodstva

Predavači: msgr. Zdenko Križić, biskup gospićko-senjski i predsjednik Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ, dr. med. i mr. psych. Đuliano Trdić i s. Marina Mužinić, SMI


Ovogodišnje Vijećanje na temu Posvećena osoba pred izazovom duhovne pratnje /duhovnoga vodstva održat će se od 16. do 18. svibnja 2019. u Pastoralnom centru župe sv. Josipa u Ličkom Osiku. 

Predavanja na temu održati će mons. Zdenko Križić, biskup gospićo-senjski i predsjednik Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ, don Đuliano Trdić, dr. med. i mr. psych., voditelj Centra za savjetovanje Riječke nadbiskupije i s. Marina Mužinić, SMI, koja je na odsjeku pedagoških znanosti na PU Salesianum u Rimu obranila je magisterij iz pastorala mladih. Trenutačno obnaša službu odgojiteljice u novicijatu.

Za sve one koji koji žele i računaju na zajednički prijevoz autobusom iz Zagreba molimo da to naznače prilikom prijavljivanja.

Polazak autobusa iz Zagreba biti će 16. svibnja u jutarnjim satima. Povratak iz Ličkog Osika 18. svibnja u večernjim satima.

Radi dobre i kvalitetne organizacije i realizacije samoga susreta potičem vas da sudjelovanje vaših odgojitelja/ca prijavite najkasnije do 3. svibnja 2019. Prijave zaprima s. Irena Olujević, tajnica Hrvatske redovničke konferencije, na adresu: konferencija@redovnistvo.hr

U prijavi je potrebno navesti sljedeće:

  • ime i prezime odgojitelja/odgojiteljica te naziv redovničke zajednice kojoj pripada (za sudionike koji dolaze izvan Republike Hrvatske potrebo je navesti i državu iz koje dolaze);
  • naznačiti korištenje organiziranog prijevoza i poslati kontakt broj.

Ukoliko nakon prijave dođe do promjene poslanih podataka, javite nam što prije na gore navedenu adresu. 

Dnevni red Vijećanja i informacije vezane uz zajednički prijevoz primit ćete nakon zaključenih prijava. 

Povjerenstvo za početnu formaciju redovnika i redovnica moli da odgojitelje/ce u svojim zajednicama potaknete na sudjelovanje.

s. Danijela Anić, ASC, voditeljica Povjerenstva

 

Preuzmite dokument:

  Program vro 2019   (700.81 KB)
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

"Pozvani i poslani"
emisija o redovništvu

 
Dan posvećenog života, poziv na Konferenciju za tisak i Euharistijsko slavlje

Poštovane/i!
U povodu Dana posvećenog života, pozivamo Vas na KONFERENCIJU ZA TISAK koja će se održati u subotu1. veljače 2020. godine u 10.00 sati, u sjedištu HRK u Zagrebu, Slavoljuba Bulvana 4.

Škola za novakinje (ljetni semestar 2019./20.)

Semestar započinje 5. veljače, a završava 30. travnja 2020.

49. vijećanje redovničkih odgojitelja i odgojiteljica

49. vijećanje redovničkih odgojitelja i odgojiteljica održat će se od 27. do 29. ožujka 2020. u Međugorju (Put Kovačici 14, hotel Lavanda). Teme susreta su: Odnos autoriteta i poslušnosti Vođenje kolokvija.

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti

Linkovi