Događanja - Raspisan natječaj za fotografiju hrvatskih redovnica i redovnika 2015.

 

Raspisan natječaj za fotografiju hrvatskih redovnica i redovnika 2015.

Raspisan natječaj za fotografiju hrvatskih redovnica i redovnika 2015. Dana: 08. 08. 2015

Natječaj je otvoren od blagdana sv. Dominika 8. kolovoza do blagdana sv. Franje Asiškoga 4. listopada 2015. godine.

U organizaciji Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica u povodu Godine posvećenoga života na blagdan sv. Dominika u subotu 8. kolovoza 2015. raspisan je natječaj za fotografiju hrvatskih redovnica i redovnika. Natječaj ima nakanu potaknuti hrvatske redovnice i redovnike, od novicijata nadalje, na stvaranje fotografskih radova protkanih kršćanskim vrednotama. 

Nakon provedenoga natječaja najuspjeliji će radovi – prema ocjeni stručnoga ocjenjivačkog suda – biti objavljeni u katalogu, kao sintezi fotografske kreativnosti hrvatskoga redovništva danas. 

Natječaj je otvoren od blagdana sv. Dominika 8. kolovoza do blagdana sv. Franje Asiškoga 4. listopada 2015. godine, a predstavljanje kataloga s najuspjelijim fotografskim radovima te izložba najuspjelijih fotografija planira se za kraj Godine posvećenoga života. Najuspjeliji radovi bit će nagrađeni. 

Radovi koji se šalju na natječaj trebaju biti do sada neobjavljeni i neizloženi.

Radovi trebaju tematski odgovarati natječaju: Bog, vjera, nada, ljubav, život, molitva, euharistija, radost, zajedništvo, Crkva, Blažena Djevica Marija, hrvatski sveci i blaženici, sluge i službenice Božje, svećenici, redovnice, redovnici, posvećeni laici, hodočašća, apostolat.

Autor se smije prijaviti s najviše dva fotografska rada, ne starija od 2014. godine. 

Fotografije smiju biti u boji i crno-bijele. Fotografije ne smiju biti digitalno obrađene i ne smiju imati okvir. U jednom dokumentu smije biti isključivo jedna fotografija, kolaži su isključeni.

Fotografije se šalju isključivo u digitalnom obliku u .jpg / .jpeg/ formatu pojedinačne veličine fotografije ne veće od 4 MB, a ne manje od 1 MB.

Uz radove treba poslati i popunjen prijavni obrazac koji autor treba preuzeti ovdje. Autor u prijavnici, uz osobne podatke, treba navesti naziv, mjesto i godinu nastanka fotografije.

Fotografije i popunjeni prijavni obrazac treba poslati organizatoru u elektroničkom obliku na e-adresu: redovnicka.umjetnost@gmail.com.

Sve dodatne informacije i prijavni obrazac za natječaj za fotografiju, mogu se pronaći na mrežnim stranicama www.redovnistvo.hr. Informacije se mogu dobiti i na broju mobitela  099 8134  964.

 

Preuzmite dokument:

  Tekst natjecaja za fotografiju 2015   (89.34 KB)
  Prijavni obrazac   (61.5 KB)
 
Poveznice:
Slijedeći članak:
Odgoda susreta
Povratak na sve vijesti
 
 
Odgoda susreta

Zbog pandemije koronavirusa COVID-19, svi planirani susreti odgađaju se do daljnjega.

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Vijesti
Vijesti
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi