Događanja - Raspisan natječaj za fotografiju hrvatskih redovnica i redovnika 2015.

 

Raspisan natječaj za fotografiju hrvatskih redovnica i redovnika 2015.

Raspisan natječaj za fotografiju hrvatskih redovnica i redovnika 2015. Dana: 08. 08. 2015

Natječaj je otvoren od blagdana sv. Dominika 8. kolovoza do blagdana sv. Franje Asiškoga 4. listopada 2015. godine.

U organizaciji Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica u povodu Godine posvećenoga života na blagdan sv. Dominika u subotu 8. kolovoza 2015. raspisan je natječaj za fotografiju hrvatskih redovnica i redovnika. Natječaj ima nakanu potaknuti hrvatske redovnice i redovnike, od novicijata nadalje, na stvaranje fotografskih radova protkanih kršćanskim vrednotama. 

Nakon provedenoga natječaja najuspjeliji će radovi – prema ocjeni stručnoga ocjenjivačkog suda – biti objavljeni u katalogu, kao sintezi fotografske kreativnosti hrvatskoga redovništva danas. 

Natječaj je otvoren od blagdana sv. Dominika 8. kolovoza do blagdana sv. Franje Asiškoga 4. listopada 2015. godine, a predstavljanje kataloga s najuspjelijim fotografskim radovima te izložba najuspjelijih fotografija planira se za kraj Godine posvećenoga života. Najuspjeliji radovi bit će nagrađeni. 

Radovi koji se šalju na natječaj trebaju biti do sada neobjavljeni i neizloženi.

Radovi trebaju tematski odgovarati natječaju: Bog, vjera, nada, ljubav, život, molitva, euharistija, radost, zajedništvo, Crkva, Blažena Djevica Marija, hrvatski sveci i blaženici, sluge i službenice Božje, svećenici, redovnice, redovnici, posvećeni laici, hodočašća, apostolat.

Autor se smije prijaviti s najviše dva fotografska rada, ne starija od 2014. godine. 

Fotografije smiju biti u boji i crno-bijele. Fotografije ne smiju biti digitalno obrađene i ne smiju imati okvir. U jednom dokumentu smije biti isključivo jedna fotografija, kolaži su isključeni.

Fotografije se šalju isključivo u digitalnom obliku u .jpg / .jpeg/ formatu pojedinačne veličine fotografije ne veće od 4 MB, a ne manje od 1 MB.

Uz radove treba poslati i popunjen prijavni obrazac koji autor treba preuzeti ovdje. Autor u prijavnici, uz osobne podatke, treba navesti naziv, mjesto i godinu nastanka fotografije.

Fotografije i popunjeni prijavni obrazac treba poslati organizatoru u elektroničkom obliku na e-adresu: redovnicka.umjetnost@gmail.com.

Sve dodatne informacije i prijavni obrazac za natječaj za fotografiju, mogu se pronaći na mrežnim stranicama www.redovnistvo.hr. Informacije se mogu dobiti i na broju mobitela  099 8134  964.

 

Preuzmite dokument:

  Tekst natjecaja za fotografiju 2015   (89.34 KB)
  Prijavni obrazac   (61.5 KB)
 
Poveznice:
Slijedeći članak:
Škola za novakinje (zimski...
Povratak na sve vijesti
 

"Pozvani i poslani"
emisija o redovništvu

 
Škola za novakinje (zimski semestar 2019./20.)

Semestar započinje 9. listopada, a završava 19. prosinca 2019.

Adventska duhovna obnova za redovnice i redovnike u Zagrebu

15. prosinca 2019. u 15.30 u crkva sv. Franje, Kaptol 9, Zagreb

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti

Linkovi