Događanja - Posvećeni život u zajedništvu - susret u Rimu u Godini posvećenoga života

 

Posvećeni život u zajedništvu - susret u Rimu u Godini posvećenoga života

Posvećeni život u zajedništvu - susret u Rimu u Godini posvećenoga života Dana: 28. 01. 2016

  • Od 28. siječnja do 2. veljače 2016. Rim

Prenosimo vam cijelo pismo poziva na susret u Rimu u Godini posvećenoga života.

Cijenjeni poglavari/generali, Gospodin vam dao mir!

Srca još uvijek ispunjena zahvalnošću za svjetski susret mladih Bogu posvećenih osoba i spomen mučenikâ i netom slavljenih svetaca, spremamo se napraviti sintezu ove Godine posvećenog života kako bi plodovi bili obilni.

Od 28. siječnja do 2. veljače naći ćemo se u Rimu da bismo doživjeli važno iskustvo zajedništva različitih oblika posvećenog života: ordo virginum, monaški život, apostolske ustanove i družbe apostolskog života, svjetovne ustanove, nove ustanove i novi oblici. Bit će to prigoda za produbljivanje zajedničkog temelja poziva »da, koliko je to moguće, reproduciramo u sebi oblik života koji je uzeo Božji Sin kada je došao u svijet« (VC 16).

Događaj Posvećeni život u zajedništvu započet će 28. siječnja molitvenim bdjenjem u papinskoj bazilici Svetog Petra na koje su, zajedno s Bogu posvećenim muškarcima i ženama iz svih krajeva svijeta, pozvani svi redovnici prisutni u Rimu. Sadržavat će susrete, razmišljanja i dijeljenja iskustava svih oblika posvećenog života u dvorani Pavla VI. u danima 29. siječnja i 1. veljače. Ovaj potonji dan je posebno važan jer će biti obogaćen Papinom audijencijom. Tjedan će obuhvaćati usto radove na različitim mjestima, posvećenim specifičnim formama; zaključit će se hodočašćem Vultus misericordiae i euharistijskim slavljem kojim će 2. veljače predsjedati Sveti Otac Franjo u papinskoj bazilici Svetog Petra.

Za svaki oblik posvećenog života postoje zasebne upute i korisne informacije za sudjelovanje. Zbog toga vas pozivamo da posjetite Internet stranicu www.congregazionevitaconsacrata.va putem kojem će se moći također izvršiti prijavu sudionika.

Da bi se obogatilo sučeljavanje nemamo ograničen broj mjesta za sudjelovanje, izuzev kapaciteta raspoloživih mjesta u raznim strukturama u kojem će se održavati radovi. Iz istog razloga molimo da pripadnici iste ustanove budu iz različitih zemljopisnih područja i po mogućnosti budu različite životne dobi.

Koristim rado prigodu da vam uputim srdačan pozdrav u Gospodinu. 

José Rogriguez Carballo, OFM nadbiskup tajnik

 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

"Pozvani i poslani"
emisija o redovništvu

 
Dan posvećenog života, poziv na Konferenciju za tisak i Euharistijsko slavlje

Poštovane/i!
U povodu Dana posvećenog života, pozivamo Vas na KONFERENCIJU ZA TISAK koja će se održati u subotu1. veljače 2020. godine u 10.00 sati, u sjedištu HRK u Zagrebu, Slavoljuba Bulvana 4.

Škola za novakinje (ljetni semestar 2019./20.)

Semestar započinje 5. veljače, a završava 30. travnja 2020.

49. vijećanje redovničkih odgojitelja i odgojiteljica

49. vijećanje redovničkih odgojitelja i odgojiteljica održat će se od 27. do 29. ožujka 2020. u Međugorju (Put Kovačici 14, hotel Lavanda). Teme susreta su: Odnos autoriteta i poslušnosti Vođenje kolokvija.

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti

Linkovi