Događanja - Međunarodna radionica za posvećene muškarce i žene mlađe životne dobi

 

Međunarodna radionica za posvećene muškarce i žene mlađe životne dobi

Dana: 15. 09. 2015

Rim, od 15. do 19. rujna 2015.

GODINA POSVEĆENOG ŽIVOTA

PROBUDITE SVIJET

Evanđelje, Proroštvo, Nada

UPIS

On line na poveznici: http://convegno.taal.it/Iscrizione.aspx?l=it

OSOBE KOJIMA JE NAMIJENJENA

Susret je namijenjen onima koji se nalaze u slijedećim etapama puta u posvećenom životu:

⇒  Razdoblje neposredno prije novicijata

⇒ Novicijat – Razdoblje razlučivanja i kušnje

⇒ Privremeni zavjeti ili pridruživanje

⇒ Do deset godina od trajnog ili definitivnog pridruživanja 

CILJEVI

Živjeti iskustvo izgradnje, kroz biblijsko, teološko-karizmatsko i ekleziološko produbljivanje temeljnih sastavnica posvećenog života. Ponuditi prostor dijeljenja vlastite stvarnosti, željâ i očekivanja od izgradnje. Slaviti i svjedočiti ljepotu vlastitog poziva.

TEME: POZIV, BRATSKI ŽIVOT, MISIJA, DINAMIKA

Ujutro zajednički trenuci u dvorani Pavla VI (slušati)

Popodne i navečer susreti u jezičnim grupama (talijanski francuski engleski španjolski portugalski) (Vratiti, Slaviti, Svjedočiti)

PROGRAM PREDVIĐA

  • Produbljivanja
  • Slušanje svjedokâ
  • Dijalog s i među mladićima i djevojkama
  • Susret sa Svetim Ocem u četvrtak 17. rujna
  • Navečer na Trgu sv. Petra u petak 18. rujna

PROSLAVE OTVORENE SVIMA

Bdjenje, utorak 15. rujna, Trg sv. Petra, 20.30 sati. 

Zaključna euharistija, subota 19. rujna, Bazilika sv. Petra, 11.30 sati.


Cilj susreta je življenje i iskustvo formacije preko biblijskih produbljenja, teološko karizmatskih i eklezioloških elemenata temeljnih za posvećeni život. Bit će i mogućnost podijele vlastitog iskustva, želja i očekivanja, s drugima ne zaboravljajući pritom slavlje i svjedočanstvo vitalnosti redovničkog zvanja. Susret koji spada među ostale inicijative u Godini posvećenog života, predviđa trenutke zajedništva, koji će se održavati tijekom jutra u dvorani Pavao VI. Bit će to vrijeme osluškivanja. U popodnevnim i večernjim satima predviđeni su susreti na razini jezičnih skupina: talijanske, francuske, engleske, španjolske i portugalske skupine. To će biti trenuci razmjene, slavljenja i svjedočenja. Program predviđa i različita produbljivanja, slušanje svjedočanstava, dijalog sa i među mladim redovnicima i redovnicama. Bit će točaka otvorenih svima, kao što je molitveno bdijenje, na Trgu svetoga Petra i zaključna misa u Bazilici.

Predstavljajući ovaj susret, nadbiskup José Rodríguez Carballo, tajnik Kongregacije za redovnike, u razgovoru za agenciju Sir, objasnio je kako će biti tretirane "glavne teme kao posveta, bratski odn. sestrinski suživot te poslanje". Praktično govoreći, mladi će biti pozvani podijeliti s drugima svoje radosti i nade. "Očekujemo najmanje 5000 mladih iz cijeloga svijeta" –  kazao je nadbiskup.

"Na početku se sve čini važnim, ali tijekom vremena pojavi se rizik i težnja da nekako sve padne u drugi plan" – pojasnio je nadbiskup – "izazov se sastoji u tome da se osnaži identitet koji svoje jedinstvo nalazi u glavnim elementima posvećenog života: u zavjetima, bratstvu i u poslanju" – kazao je. Stoga je neophodno duboko jedinstvo u tim glavnim točkama, a sloboda u ostalima.

Utoliko, pristupajući na jednom simpoziju u Tajlandu, u Redemptorističkom centru u Pattayi, kardinal prefekt, João Braz de Aviz, pozvao je redovnike i redovnice na ponovno i šire razmatranje svoga poziva i poslanja: «Ne možemo evangelizirati oružjem ili politikom, nego trebamo ljubiti osobe kojima služimo, stavljajući Krista u središte svoga života». Kardinal je također osobe posvećenog života pozvao da se, zbog vlastita izbora, ne osjećaju boljima jer "radikalnost evanđelja pripada svima te ne postoje kršćani prve ili druge klase". Potrebno je promijeniti način ponašanja i ne  nadimati se vlašću i novcem, nego biti spremnima na dijalog i sučeljavanje te se staviti u službu periferijâ svijeta.

 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

"Pozvani i poslani"
emisija o redovništvu

 
Dan posvećenog života, poziv na Konferenciju za tisak i Euharistijsko slavlje

Poštovane/i!
U povodu Dana posvećenog života, pozivamo Vas na KONFERENCIJU ZA TISAK koja će se održati u subotu1. veljače 2020. godine u 10.00 sati, u sjedištu HRK u Zagrebu, Slavoljuba Bulvana 4.

Škola za novakinje (ljetni semestar 2019./20.)

Semestar započinje 5. veljače, a završava 30. travnja 2020.

49. vijećanje redovničkih odgojitelja i odgojiteljica

49. vijećanje redovničkih odgojitelja i odgojiteljica održat će se od 27. do 29. ožujka 2020. u Međugorju (Put Kovačici 14, hotel Lavanda). Teme susreta su: Odnos autoriteta i poslušnosti Vođenje kolokvija.

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti

Linkovi